Znanost o žaru

Ugriznimo znanost

recording logo

Začela se je sezona piknikov. Peka nad ognjem je najstarejša tehnika toplotne obdelave hrane, ki je še danes zelo priljubljena. To pa ne pomeni, da je ne moremo še izpopolniti. Tudi na to področje namreč vstopa znanost. V oddaji pa bomo odgovorili še na vprašanje, zakaj je Maillardova rekacija odgovorna, da dobi meso barvo in vonj in ali je res oglje tisto, ki da hrani značilno žar aromo.

Znanost o žaru

Ugriznimo znanost

Začela se je sezona piknikov. Peka nad ognjem je najstarejša tehnika toplotne obdelave hrane, ki je še danes zelo priljubljena. To pa ne pomeni, da je ne moremo še izpopolniti. Tudi na to področje namreč vstopa znanost. V oddaji pa bomo odgovorili še na vprašanje, zakaj je Maillardova rekacija odgovorna, da dobi meso barvo in vonj in ali je res oglje tisto, ki da hrani značilno žar aromo.