Aljaž Krivec in eksperimentalni roman Sedmo nadstropje

Svet kulture

recording logo

V duhu izročila slovenske kulinarike se je za dolenjsko mizo z Janezom Trdino znašel etnolog, dr. Janez Bogataj. Govorimo o novi monografiji, v kateri se je oprl na znamenite Trdinove zapise iz leta 1870 in pozneje. Na njihovi osnovi je pisal o prehranjevanju na Dolenjskem, dotaknil pa se je tudi dogajanja ob mizi. Knjigo, ki je izšla pri založbi Goga, je zaokrožil z nekaj recepti iz pisateljevih časov za dandanašnjo kuharico in kuharja. Pri Mariborski založbi Litera pa je pred kratkim izšel knjižni prvenec Aljaža Krivca, ki je v slovenskem literarnem prostoru navzoč predvsem kot književni kritik, leta 2016 je prejel Stritarjevo nagrado, a ob tem tudi prevaja in piše. Prva informacija, ki jo bralec dobi na platnici njegovega romana Sedmo nadstropje, je oznaka 'eksperimentalni roman'. Avtor se poigrava s filmskim žanrom, vpelje metafikcijo. Več pa razkrijemo v današnjem Svetu kulture. Foto: Aljaž Krivec (osebni arhiv)

Aljaž Krivec in eksperimentalni roman Sedmo nadstropje

Svet kulture

V duhu izročila slovenske kulinarike se je za dolenjsko mizo z Janezom Trdino znašel etnolog, dr. Janez Bogataj. Govorimo o novi monografiji, v kateri se je oprl na znamenite Trdinove zapise iz leta 1870 in pozneje. Na njihovi osnovi je pisal o prehranjevanju na Dolenjskem, dotaknil pa se je tudi dogajanja ob mizi. Knjigo, ki je izšla pri založbi Goga, je zaokrožil z nekaj recepti iz pisateljevih časov za dandanašnjo kuharico in kuharja. Pri Mariborski založbi Litera pa je pred kratkim izšel knjižni prvenec Aljaža Krivca, ki je v slovenskem literarnem prostoru navzoč predvsem kot književni kritik, leta 2016 je prejel Stritarjevo nagrado, a ob tem tudi prevaja in piše. Prva informacija, ki jo bralec dobi na platnici njegovega romana Sedmo nadstropje, je oznaka 'eksperimentalni roman'. Avtor se poigrava s filmskim žanrom, vpelje metafikcijo. Več pa razkrijemo v današnjem Svetu kulture. Foto: Aljaž Krivec (osebni arhiv)