Hipsterski kis, ki ni za solate

Radio Koper

recording logo

80

V vsakem gospodinjstvu sodi med osnovna živila, ki daje jedem posebno svežino. Primorci večinoma poznamo vinskega in jabolčnega. To je kis, ki pa je veliko več kot le preliv za solato, sredstvo za vlaganje domače zelenjave ali naravno čistilo. Ta začimba v visoki kulinariki pridobiva vedno večjo veljavo. To je že pred leti ugotovil Erik Bajc iz Vrhpolja, ki je kis povzdignil na višjo raven. Namesto jabolk je denimo uporabil kakije. Začel je razmišljati o novih in drznejših okusih ter jih združil v znamko Skisanc.

Hipsterski kis, ki ni za solate

Radio Koper

V vsakem gospodinjstvu sodi med osnovna živila, ki daje jedem posebno svežino. Primorci večinoma poznamo vinskega in jabolčnega. To je kis, ki pa je veliko več kot le preliv za solato, sredstvo za vlaganje domače zelenjave ali naravno čistilo. Ta začimba v visoki kulinariki pridobiva vedno večjo veljavo. To je že pred leti ugotovil Erik Bajc iz Vrhpolja, ki je kis povzdignil na višjo raven. Namesto jabolk je denimo uporabil kakije. Začel je razmišljati o novih in drznejših okusih ter jih združil v znamko Skisanc.