Na krilih ustvarjalnosti: Erik Mahorčič

Radio Koper

recording logo

51

NA KRILIH USTVARJALNOSTI- pod tem naslovom nizamo v prvem tednu novega šolskega leta zgodbe mladih, ki so s svojo ustvarjalnostjo že zelo zgodaj opozorili nase. Erik Mahorčič je del skupine Punčke Maje in Čeljustnik, ki se je v minulem šolskem letu pri izbirnem predmetu lotila priprave sodobnih interpretacij tradicionalne slovenske kulinarike. V okviru projekta Kuhnapato, s sloganom: Otroci otrokom pripravimo zdravo tradicionalno slovensko kosilo! so pripravili več jedi, a z Erikova Zeliščna frtalja v špargljevem gnezdu se je uvrstil med najboljše recepte v letu 2017 v prilogi Nedela Odprta kuhinja. Navezanost na domačo gostilno je zanj navdih, starša pa dragocen vir izkušenj, navdiha in spodbujanja njegove lastne kreativnosti. V kuhi enostavno uživa in verjame, da bo pomemben del življenje, ki je pred njim. Ne ve še, kako, a zagotovo bo. Janji Novoselc je povedal, da je zaenkrat gotovo le, da bo z zbiranjem receptov in snovanjem jedi ob podpori mame in strokovne mentorice Ksenije Krajšek Mahorčič ter učiteljice Mirjam Trampuž nadaljeval.

Na krilih ustvarjalnosti: Erik Mahorčič

Radio Koper

NA KRILIH USTVARJALNOSTI- pod tem naslovom nizamo v prvem tednu novega šolskega leta zgodbe mladih, ki so s svojo ustvarjalnostjo že zelo zgodaj opozorili nase. Erik Mahorčič je del skupine Punčke Maje in Čeljustnik, ki se je v minulem šolskem letu pri izbirnem predmetu lotila priprave sodobnih interpretacij tradicionalne slovenske kulinarike. V okviru projekta Kuhnapato, s sloganom: Otroci otrokom pripravimo zdravo tradicionalno slovensko kosilo! so pripravili več jedi, a z Erikova Zeliščna frtalja v špargljevem gnezdu se je uvrstil med najboljše recepte v letu 2017 v prilogi Nedela Odprta kuhinja. Navezanost na domačo gostilno je zanj navdih, starša pa dragocen vir izkušenj, navdiha in spodbujanja njegove lastne kreativnosti. V kuhi enostavno uživa in verjame, da bo pomemben del življenje, ki je pred njim. Ne ve še, kako, a zagotovo bo. Janji Novoselc je povedal, da je zaenkrat gotovo le, da bo z zbiranjem receptov in snovanjem jedi ob podpori mame in strokovne mentorice Ksenije Krajšek Mahorčič ter učiteljice Mirjam Trampuž nadaljeval.