Luka Košir, restavracija Grič

Prava ideja!

recording logo

1504

Ko je kuharski mojster Luka Košir vajeti družinske restavracije Grič iz Šentojšta nad Horjulom pred desetimi leti prevzel v svoje roke, je z inovativno uporabo lokalnih sezonskih surovin in tesno povezanostjo z naravo popolnoma spremenil filozofijo kuhinje. S pomočjo ekipe štirih redno zaposlenih in 6-ih zunanjih sodelavcev največ pozornosti namenja zelenjavi in sadju; na domači kmetiji ju pridelajo 80 odstotkov. Veliko vlogo v samooskrbi igrajo tradicionalne in moderne metode shranjevanja, od kisanja, soljenja, sušenja, prekajevanja in fermentiranja do kuhanja žganja, marmelad in kompotov. Specialiteta kuhinje so tudi račja jajca; mladi podjetnik, ki je v zadnjih letih povečal prihodke za 65 odstotkov, ima namreč tudi lastno ekološko račjo farmo z okoli 150 racami.

Luka Košir, restavracija Grič

Prava ideja!

Ko je kuharski mojster Luka Košir vajeti družinske restavracije Grič iz Šentojšta nad Horjulom pred desetimi leti prevzel v svoje roke, je z inovativno uporabo lokalnih sezonskih surovin in tesno povezanostjo z naravo popolnoma spremenil filozofijo kuhinje. S pomočjo ekipe štirih redno zaposlenih in 6-ih zunanjih sodelavcev največ pozornosti namenja zelenjavi in sadju; na domači kmetiji ju pridelajo 80 odstotkov. Veliko vlogo v samooskrbi igrajo tradicionalne in moderne metode shranjevanja, od kisanja, soljenja, sušenja, prekajevanja in fermentiranja do kuhanja žganja, marmelad in kompotov. Specialiteta kuhinje so tudi račja jajca; mladi podjetnik, ki je v zadnjih letih povečal prihodke za 65 odstotkov, ima namreč tudi lastno ekološko račjo farmo z okoli 150 racami.