Pogovor z gostom: Anton Rangus, mlinarstvo Rangus

Prava ideja!

recording logo

168

Mlinarstvo Rangus iz Šentjerneja nadaljuje več kot 100-letno tradicijo svojih prednikov. Ukvarjajo se z mletjem žit, izdelavo kaš, bio vzglavnikov in ribogojstvom. V moko in kašo na leto predelajo okoli 500 ton – največ ajde. Eden njihovih glavnih adutov je tatarska ajda, pozabljena stara sorta, pod blagovno znamko podjetja pa sicer najdemo več kot 35 izdelkov. Večino moke zmeljejo na star način - na kamne. Tradicionalno pridelavo in predelavo dopolnjujejo z inovativnimi postopki. Maja letos so na trg poslali prve slovenske brezglutenske izdelke.

Pogovor z gostom: Anton Rangus, mlinarstvo Rangus

Prava ideja!

Mlinarstvo Rangus iz Šentjerneja nadaljuje več kot 100-letno tradicijo svojih prednikov. Ukvarjajo se z mletjem žit, izdelavo kaš, bio vzglavnikov in ribogojstvom. V moko in kašo na leto predelajo okoli 500 ton – največ ajde. Eden njihovih glavnih adutov je tatarska ajda, pozabljena stara sorta, pod blagovno znamko podjetja pa sicer najdemo več kot 35 izdelkov. Večino moke zmeljejo na star način - na kamne. Tradicionalno pridelavo in predelavo dopolnjujejo z inovativnimi postopki. Maja letos so na trg poslali prve slovenske brezglutenske izdelke.