Dobrote morja ali z morja na krožnik

Naj vam tekne

recording logo

235

Slovenci v povprečju pojemo dobrih 10 kg rib na leto, po podatkih EU pa med državami obstajajo enormne razlike, Portugalci denimo pojedo petkrat več, takoj za njimi so Španci in Litvanci. Slovenski ribiči ohranjajo ribolovno tradicijo, čeprav je ulov iz leta v leto bolj skromen. Pogledali bomo v mreže, kjer se tudi v najbolj vročih mesecih najdejo še sardele ter stavili na najboljši ribji file in vam pokazali, da priprava ribe ni zahtevna, kar še posebej velja za tople dni, ko lahko ribje jedi pripravljamo tudi na žaru in na prostem. Andreja Radin prihaja z ribiške družine in je k nam prinesla ulov z ribarnice na Markovcu.

Dobrote morja ali z morja na krožnik

Naj vam tekne

Slovenci v povprečju pojemo dobrih 10 kg rib na leto, po podatkih EU pa med državami obstajajo enormne razlike, Portugalci denimo pojedo petkrat več, takoj za njimi so Španci in Litvanci. Slovenski ribiči ohranjajo ribolovno tradicijo, čeprav je ulov iz leta v leto bolj skromen. Pogledali bomo v mreže, kjer se tudi v najbolj vročih mesecih najdejo še sardele ter stavili na najboljši ribji file in vam pokazali, da priprava ribe ni zahtevna, kar še posebej velja za tople dni, ko lahko ribje jedi pripravljamo tudi na žaru in na prostem. Andreja Radin prihaja z ribiške družine in je k nam prinesla ulov z ribarnice na Markovcu.