Kuhamo s Karin - Po poteh užitnih divjih rastlin

Naj vam tekne

recording logo

458

Pozno pomladi in zgodaj poleti je sprehod ob morju najobilnejši, nas poduči poznavalec užitnih divjih rastlin, Dario Cortese. Slanuše uspevajo na slanih tleh, najdemo jih ob izlivih rek in potokov v morje, na solinah in v naravnih rezervatih, kjer pa jih je prepovedano nabirati. Na edini školjčni sipini pri nas, v Ankaranu, smo spoznavali tolščakasto lobodo ali lobodovec, členjačo in navadni osočnik. Matej Tomažič z Majerije, ki v svojih kulinaričnih izletih stavi na zelišča, je tokrat skuhal slanuše in jih ponudil kot prilogo k glavni jedi in v solatni predjedi. Našli smo še Obmorski oman, ki je nadvse aromatičen in zato primeren za začinjanje jedi in pijač, ki nas bodo osvežile v vročih poletnih dneh.

Kuhamo s Karin - Po poteh užitnih divjih rastlin

Naj vam tekne

Pozno pomladi in zgodaj poleti je sprehod ob morju najobilnejši, nas poduči poznavalec užitnih divjih rastlin, Dario Cortese. Slanuše uspevajo na slanih tleh, najdemo jih ob izlivih rek in potokov v morje, na solinah in v naravnih rezervatih, kjer pa jih je prepovedano nabirati. Na edini školjčni sipini pri nas, v Ankaranu, smo spoznavali tolščakasto lobodo ali lobodovec, členjačo in navadni osočnik. Matej Tomažič z Majerije, ki v svojih kulinaričnih izletih stavi na zelišča, je tokrat skuhal slanuše in jih ponudil kot prilogo k glavni jedi in v solatni predjedi. Našli smo še Obmorski oman, ki je nadvse aromatičen in zato primeren za začinjanje jedi in pijač, ki nas bodo osvežile v vročih poletnih dneh.