NASAD KONOPLJE IN KREPČILNI SMUTI Na pobočju Stenice med drugim dobro uspeva konoplja, ki obožuje sonce. Letos ga je bilo manj, zato je dozorela kasneje kot običajno. Zaradi trpežnih vlaken in vsebnosti celuloze so jo že predniki uporabljali v gradbeništvu, za izdelavo vrvi, oblačil, papirja in kozmetike. Dozorele vršičke smo nabrali, večji del jih destilirali, nekaj pa dodali v smuti. DOMAČA VEGETA Martina Plohl Krevh na vrtu nabere papriki podobne paradižnike, ki jih posušene uporabi v domačem zeliščnem pripravku. Za osnovno juho v vegeto zameša korenje, peteršilj, pastinak, papriko in gomolj zelene dodaja, za omake in enolončnice pa doda baziliko, por, origano, laški smilj in listnati česen. DEBLO ZA ZAČIMBE Sebastjan Lipar se s sprehodov redko vrne praznih rok. Tokrat je našel star kos debla, v katerega je pritrdil kaveljčke. Kozarčke za vlaganje je zavezal z vrvico in jih pripel na deblo. Obesil ga je na teraso ob letni kuhinji. V kozarčke je nasul sol in nekaj drugih svežih začimb.
Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov. S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!
Na spletnih straneh RTV Slovenija uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov - podrobnosti. | več o piškotkih