Na vrtu

Na vrtu

recording logo

331

Ker je letos dovolj dežja in sonca, nas jagodičevje razvaja s plodovi. Ana-Marija iz robid pripravlja masko za obraz, sladko-kiselkaste jagode doda v rulado in jogurtovo pecivo. Primož Brezovec priporoča, da pri robidah in malinah opravimo tudi poletno rez, ohranimo največ 3 nove poganjke, ostale izrežemo. V kraju Sveti Primož na Pohorju smo zobali še zadnje borovnice, bili smo v nasadu ameriških borovnic. Kako skrbeti za grme, da bodo imeli čim več plodov, smo izvedeli pri Primožu Ermencu, njegova partnerka Sladjana Kostić pa je pripravila borovničevo pito. Martina Plohl Krevh že več let goji paradižnik v 50-l loncih, maja letos pa je v lonec posadila tudi krompir. Preverili smo količino pridelka. V oddaji tudi o okrasnih koprivah, Sebastjan Lipar je iz njih pripravil potaknjence. Tudi tako jih ohranimo za prihodnje leto.

Na vrtu

Na vrtu

Ker je letos dovolj dežja in sonca, nas jagodičevje razvaja s plodovi. Ana-Marija iz robid pripravlja masko za obraz, sladko-kiselkaste jagode doda v rulado in jogurtovo pecivo. Primož Brezovec priporoča, da pri robidah in malinah opravimo tudi poletno rez, ohranimo največ 3 nove poganjke, ostale izrežemo. V kraju Sveti Primož na Pohorju smo zobali še zadnje borovnice, bili smo v nasadu ameriških borovnic. Kako skrbeti za grme, da bodo imeli čim več plodov, smo izvedeli pri Primožu Ermencu, njegova partnerka Sladjana Kostić pa je pripravila borovničevo pito. Martina Plohl Krevh že več let goji paradižnik v 50-l loncih, maja letos pa je v lonec posadila tudi krompir. Preverili smo količino pridelka. V oddaji tudi o okrasnih koprivah, Sebastjan Lipar je iz njih pripravil potaknjence. Tudi tako jih ohranimo za prihodnje leto.