Na vrtu

Na vrtu

recording logo

258

1. V DAVORJEVEM RASTLINJAKU Ko smo v začetku tedna obiskali Davorja Špeharja na Dolenjskem, je njegov vrt prekrivala snežna odeja, opoldne pa je bilo v rastlinjaku že prijetnih 10 stopinj Celzija. Ker je bil sneg kratkega daha, vrtninam na prostem ne bo hujšega, tiste v rastlinjaku pa po rasti za mesec prehitevajo vrtnine na prostem... 2. MALA ŠOLA VRTNARJENJA Z Jernejem tokrat preverjamo kakovost tal. Opravili smo preprosto analizo, ki nam pove, kakšno ph vrednost imajo naša tla. Večina hranil je namreč najbolj dostopnih v območju vrednosti pH med 6 in 7. 3. DNEVNIK LASTNIH IZKUŠENJ Še se spomnite čebulice vitezove zvezde, ki smo ji napovedali kratko dobo cvetenja. Ko smo že mislili, da se bodo stebla posušila, smo čebulico začeli rositi... 4. ŠE O KUHINJSKIH ZELEH V zadnjem delu oddaji sejemo baziliko in preverjamo, kako so se ukoreninili potaknjenci žajblja. Ob tem še nekaj nasvetov, kako vlagoljubnih začimbnicam in dišavnicam omogočiti t. i. mokre noge. navrtu@rtvslo.si

Na vrtu

Na vrtu

1. V DAVORJEVEM RASTLINJAKU Ko smo v začetku tedna obiskali Davorja Špeharja na Dolenjskem, je njegov vrt prekrivala snežna odeja, opoldne pa je bilo v rastlinjaku že prijetnih 10 stopinj Celzija. Ker je bil sneg kratkega daha, vrtninam na prostem ne bo hujšega, tiste v rastlinjaku pa po rasti za mesec prehitevajo vrtnine na prostem... 2. MALA ŠOLA VRTNARJENJA Z Jernejem tokrat preverjamo kakovost tal. Opravili smo preprosto analizo, ki nam pove, kakšno ph vrednost imajo naša tla. Večina hranil je namreč najbolj dostopnih v območju vrednosti pH med 6 in 7. 3. DNEVNIK LASTNIH IZKUŠENJ Še se spomnite čebulice vitezove zvezde, ki smo ji napovedali kratko dobo cvetenja. Ko smo že mislili, da se bodo stebla posušila, smo čebulico začeli rositi... 4. ŠE O KUHINJSKIH ZELEH V zadnjem delu oddaji sejemo baziliko in preverjamo, kako so se ukoreninili potaknjenci žajblja. Ob tem še nekaj nasvetov, kako vlagoljubnih začimbnicam in dišavnicam omogočiti t. i. mokre noge. navrtu@rtvslo.si