Na lepše, oddaja o turizmu

Na lepše, oddaja o turizmu

recording logo

1014

V tokratni oddaji Na lepše vam predstavljamo produkt slepe vinske degustacije v ptujskem grajskem podzemlju. Skriti Ptuj (Hiden Ptuj) je nova pridobitev za ptujski turizem, organizira pa jih Zavod TuRA Ptuj v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož. V luči Slovenije kot Evropske gastronomske regije 2021 smo v Idriji preverjali novo zgodbo Kulinaričnih sprehodov skozi rudarsko mesto, kjer se okuša žlikrofe, smukavc, ocvirkovco in druge dobrote. Kulinarika se je v mestu razvila skupaj z rudnikom, zato je idrijska kulinarična zgodba hrati tudi učna ura o zgodovini mesta. Tura se običajno začne na Mestnem trgu, se nadaljuje do gradu, na stari plac in mimo Antonijevega rova. Sorodno kulinarično turo smo obiskali tudi v Ljubljani. Produkt Dobimo se na plac, predstavlja doživetje osrednje ljubljanske tržnice skozi dediščino, okuse mesta in skozi osebne zgodbe lokalnih dobaviteljev. Turizem Ljubljana je za idejo ogleda ljubljanske tržnice z zajtrkom prejel nagrado Snovalec, ki jo še neuresničenim obetavnim turističnim produktom podeljuje Slovenska turistična organizacija. V sklopu Evropske gastronomske regije pa smo tudi v pričakovanju novega kulinaričnega vodnika Gault Millau. Letos so ponudbo, ki se ocenjuje kot celovito doživljanje gastronomije, vse od kakovosti krožnika pa do postrežbe in vzdušja na lokaciji, obogatili z novimi vsebinami in opisi. Restavracijam, vinotočem in mikropivavarnam so se letos pridružile tudi turistične kmetije. Gault Millaju se bo pridružil tudi znak Ljubljanske kakovosti, potekal bo izbor najboljšega natakarja, slaščičarja in mladega talenta. Nadgradnja projekta je tudi tesno sodelovanje s STO,ki je glavni partner tako izida vodnika kot tudi izobraževanj Gault&Millau Znanje pod kapo, s katerimi se je pričelo letošnje leto, v želji po popularizaciji zapostavljenih gostinskih poklicev. V novi izdaji kulinaričnega vodnika Gault&Milla bodo uvrščeni tudi produkti, ki so bili s strani STO izbrani kot 5-zvezdična kulinarčna doživetja - kot na primer večerja v najgloblji slovenski jedilnici, zgodba Ribjega butika Fonda in pa oljkarska tura s starodobniki na Obali. Najboljše restavracije, vinarje in manjše pivovarne za leto 2020 bodo razglasili 13.novembra, v sklopu Dnevov slovenskega turizma v ljubljanskem Hotelu Slon.

Na lepše, oddaja o turizmu

Na lepše, oddaja o turizmu

V tokratni oddaji Na lepše vam predstavljamo produkt slepe vinske degustacije v ptujskem grajskem podzemlju. Skriti Ptuj (Hiden Ptuj) je nova pridobitev za ptujski turizem, organizira pa jih Zavod TuRA Ptuj v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož. V luči Slovenije kot Evropske gastronomske regije 2021 smo v Idriji preverjali novo zgodbo Kulinaričnih sprehodov skozi rudarsko mesto, kjer se okuša žlikrofe, smukavc, ocvirkovco in druge dobrote. Kulinarika se je v mestu razvila skupaj z rudnikom, zato je idrijska kulinarična zgodba hrati tudi učna ura o zgodovini mesta. Tura se običajno začne na Mestnem trgu, se nadaljuje do gradu, na stari plac in mimo Antonijevega rova. Sorodno kulinarično turo smo obiskali tudi v Ljubljani. Produkt Dobimo se na plac, predstavlja doživetje osrednje ljubljanske tržnice skozi dediščino, okuse mesta in skozi osebne zgodbe lokalnih dobaviteljev. Turizem Ljubljana je za idejo ogleda ljubljanske tržnice z zajtrkom prejel nagrado Snovalec, ki jo še neuresničenim obetavnim turističnim produktom podeljuje Slovenska turistična organizacija. V sklopu Evropske gastronomske regije pa smo tudi v pričakovanju novega kulinaričnega vodnika Gault Millau. Letos so ponudbo, ki se ocenjuje kot celovito doživljanje gastronomije, vse od kakovosti krožnika pa do postrežbe in vzdušja na lokaciji, obogatili z novimi vsebinami in opisi. Restavracijam, vinotočem in mikropivavarnam so se letos pridružile tudi turistične kmetije. Gault Millaju se bo pridružil tudi znak Ljubljanske kakovosti, potekal bo izbor najboljšega natakarja, slaščičarja in mladega talenta. Nadgradnja projekta je tudi tesno sodelovanje s STO,ki je glavni partner tako izida vodnika kot tudi izobraževanj Gault&Millau Znanje pod kapo, s katerimi se je pričelo letošnje leto, v želji po popularizaciji zapostavljenih gostinskih poklicev. V novi izdaji kulinaričnega vodnika Gault&Milla bodo uvrščeni tudi produkti, ki so bili s strani STO izbrani kot 5-zvezdična kulinarčna doživetja - kot na primer večerja v najgloblji slovenski jedilnici, zgodba Ribjega butika Fonda in pa oljkarska tura s starodobniki na Obali. Najboljše restavracije, vinarje in manjše pivovarne za leto 2020 bodo razglasili 13.novembra, v sklopu Dnevov slovenskega turizma v ljubljanskem Hotelu Slon.