Na lepše

Na lepše, oddaja o turizmu

recording logo

1076

V tokratni oddaji Na lepše vam predstavljamo turistično novost Čokoladni glamping ob Limbuškem nabrežju v Krajinskem parku Mariborsko jezero, kjer je mimo speljana tudi Dravska kolesarska pot. Naselje trinajstih luksuznih hišk s savnami, masažami, butično manufakturo čokolade in jacuzzijem na drevesu bo bo odprto skozi celo leto. Investicija vredna 1,4 milijone evrov je bila še posebej zahtevna zaradi lege v zaščitenem območju Nature 2000. Dodana vrednost tej odlični zgodbi, ki se že spogleduje s 5-zvezdičnimi doživetji, pa je sodelovanje z afriško vasico na severu Liberije Molly-Koyata. Z vsako nočitvijo v Čokoladni vasici ste namreč del odgovornega turizma, del krožnega gospodarstva in poštene trgovine, saj podpirate okoli 40 tamkajšnjih domorodcev in njihov nasad kakava ter kave, ki jim predstavlja edino ekonomsko priložnost. V luči prihajajočega naziva Evropske gastronomske regije 2021 smo obiskali tudi novo odprto vinsko klet v podzemlju Ljubljanskega gradu ter bili na obisku pri legendi zamejskega vinarstva in očetu oranžnih, jantarnih vin Jošku Gravnerju. Za konec pa še zgodba o samosvojem vinarju iz Goriškega, ki svoja vina prideluje iz grozdja nabranega po opuščenih vinogradih. Marinko Pintar je ustanovil tudi Konzorcij opuščenih vinogradov s katerim že nekaj let uspešno nastopa tudi na mednarodnih vinskih sejmih.

Na lepše

Na lepše, oddaja o turizmu

V tokratni oddaji Na lepše vam predstavljamo turistično novost Čokoladni glamping ob Limbuškem nabrežju v Krajinskem parku Mariborsko jezero, kjer je mimo speljana tudi Dravska kolesarska pot. Naselje trinajstih luksuznih hišk s savnami, masažami, butično manufakturo čokolade in jacuzzijem na drevesu bo bo odprto skozi celo leto. Investicija vredna 1,4 milijone evrov je bila še posebej zahtevna zaradi lege v zaščitenem območju Nature 2000. Dodana vrednost tej odlični zgodbi, ki se že spogleduje s 5-zvezdičnimi doživetji, pa je sodelovanje z afriško vasico na severu Liberije Molly-Koyata. Z vsako nočitvijo v Čokoladni vasici ste namreč del odgovornega turizma, del krožnega gospodarstva in poštene trgovine, saj podpirate okoli 40 tamkajšnjih domorodcev in njihov nasad kakava ter kave, ki jim predstavlja edino ekonomsko priložnost. V luči prihajajočega naziva Evropske gastronomske regije 2021 smo obiskali tudi novo odprto vinsko klet v podzemlju Ljubljanskega gradu ter bili na obisku pri legendi zamejskega vinarstva in očetu oranžnih, jantarnih vin Jošku Gravnerju. Za konec pa še zgodba o samosvojem vinarju iz Goriškega, ki svoja vina prideluje iz grozdja nabranega po opuščenih vinogradih. Marinko Pintar je ustanovil tudi Konzorcij opuščenih vinogradov s katerim že nekaj let uspešno nastopa tudi na mednarodnih vinskih sejmih.