V današnjem času je hrana iz lokalnega okolja, za katero vemo, kdo jo je pridelal in predelal, med potrošniki vse bolj iskana. V Šalovcih smo obiskali kmetijo Karolyi, kjer pridelujejo kakovostno bučno olje. S tradicionalno pridelavo sadnih žganj se pri nas ukvarja vse manj kmetij. Kako dosegati kakovost žganj sta nam zaupala Mitja Firbas iz Cenkove in Martin Ficko z Goričkega. S trženjem kruha in peciva ter izdelkov iz lesa se ukvarjajo Stergarjevi s Pohorja. Lani so vrata kmetije odprli še turistom. Uspešno poslovno zgodbo nam predstavljajo tudi Ozvaldičevi, ki že 30 let uspešno gojijo in tržijo gobe.
Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov. S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!
Na spletnih straneh RTV Slovenija uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov - podrobnosti. | več o piškotkih