Dobro jutro, 1. del

Dobro jutro

recording logo

146

Jutri se v Ljubljani začne tridnevni festival Znanstival. V ljubljanskem studiu bosta program predstavila dr. Miha Kos in Didier Lavar, ki prihaja iz Francije in bo gledalcem pokazal tri zanimive poskuse. Kolegi v mariborskem studiu bodo gostili frizerja Džimija Zemljiča, ki je na mednarodnem frizerskem tekmovanju v Dubaju zasedel 6. mesto. Marija Kos, predstavnica Društva kmečkih žena iz Ivančne Gorice, bo svetovala, kako najlažje pripraviti marmelado in razkrila skrivnosti kuhe marmelade naših prednikov, v teh čudovitih rastlinah pa bomo z dr. Sabino Šegula izpostavili nego bromelijevk ali ananasovk. Prehranska strokovnjakinja Marija Merljak bo svetovala, katere sestavine uporabiti pri peki na žaru, da bo tako pripravljena hrana čim manj škodljiva.

Dobro jutro, 1. del

Dobro jutro

Jutri se v Ljubljani začne tridnevni festival Znanstival. V ljubljanskem studiu bosta program predstavila dr. Miha Kos in Didier Lavar, ki prihaja iz Francije in bo gledalcem pokazal tri zanimive poskuse. Kolegi v mariborskem studiu bodo gostili frizerja Džimija Zemljiča, ki je na mednarodnem frizerskem tekmovanju v Dubaju zasedel 6. mesto. Marija Kos, predstavnica Društva kmečkih žena iz Ivančne Gorice, bo svetovala, kako najlažje pripraviti marmelado in razkrila skrivnosti kuhe marmelade naših prednikov, v teh čudovitih rastlinah pa bomo z dr. Sabino Šegula izpostavili nego bromelijevk ali ananasovk. Prehranska strokovnjakinja Marija Merljak bo svetovala, katere sestavine uporabiti pri peki na žaru, da bo tako pripravljena hrana čim manj škodljiva.