Doc. dr. Branka Mozetič Vodopivec o izboljšavah postopka pridobivanja oljčnega olja

Dober dan, znanost!

recording logo

59

Oljčno olje je eno najbolj uporabljenih olj v naši prehrani. Dobro oljčno olje je kot dobro vino - s pravim letnikom, geografskim poreklom, aromo, cvetico, žlahtnostjo. Ima vrsto varovalnih učinkov za naše zdravje, a njegova pridelava je povezana z veliko količino odpadkov in škodljivimi vplivi na okolje. V Centru za raziskave vina na Univerzi v Novi Gorici iščejo odgovore na vprašanja, kako izboljšati postopke predelave oljk in kako koristno porabiti tudi odpadke, je povedala doc. dr. Branka Mozetič Vodopivec. V rubriko Dober dan, znanost jo je povabila Zdenka Tomulić.

Doc. dr. Branka Mozetič Vodopivec o izboljšavah postopka pridobivanja oljčnega olja

Dober dan, znanost!

Oljčno olje je eno najbolj uporabljenih olj v naši prehrani. Dobro oljčno olje je kot dobro vino - s pravim letnikom, geografskim poreklom, aromo, cvetico, žlahtnostjo. Ima vrsto varovalnih učinkov za naše zdravje, a njegova pridelava je povezana z veliko količino odpadkov in škodljivimi vplivi na okolje. V Centru za raziskave vina na Univerzi v Novi Gorici iščejo odgovore na vprašanja, kako izboljšati postopke predelave oljk in kako koristno porabiti tudi odpadke, je povedala doc. dr. Branka Mozetič Vodopivec. V rubriko Dober dan, znanost jo je povabila Zdenka Tomulić.