Ljudje in zemlja

Ljudje in zemlja

recording logo

677

V zadnjih letih v Sloveniji primanjkuje poklicno izobraženih ljudi s področja pekarstva in mesarstva. Ta znanja so zelo dobrodošla tudi pri razvoju dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, zato se za omenjena deficitarna poklica odloča vse več mladih s podeželja. O tem, kako so teoretična znanja uporabna v praksi v pogovoru z mladim mesarjem in pekom, ki sta znanje za opravljanje poklica pridobila v mariborskem izobraževalnem centru Piramida. Raziskovalci s področja genetike in selekcije se že nekaj časa trudijo, da bi s pomočjo genomske selekcije vplivali na pomembne gospodarske lastnosti goveda. O takšni obliki selekcije ter o njenih prednostih in slabostih smo se pogovarjali s strokovnjaki in rejci lisaste pasme z območja Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj.

Ljudje in zemlja

Ljudje in zemlja

V zadnjih letih v Sloveniji primanjkuje poklicno izobraženih ljudi s področja pekarstva in mesarstva. Ta znanja so zelo dobrodošla tudi pri razvoju dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, zato se za omenjena deficitarna poklica odloča vse več mladih s podeželja. O tem, kako so teoretična znanja uporabna v praksi v pogovoru z mladim mesarjem in pekom, ki sta znanje za opravljanje poklica pridobila v mariborskem izobraževalnem centru Piramida. Raziskovalci s področja genetike in selekcije se že nekaj časa trudijo, da bi s pomočjo genomske selekcije vplivali na pomembne gospodarske lastnosti goveda. O takšni obliki selekcije ter o njenih prednostih in slabostih smo se pogovarjali s strokovnjaki in rejci lisaste pasme z območja Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj.